2015. február 15., vasárnap

Túrófánk

Ez egy nagyon gyors desszert. Aki szereti a túrógombócot, azt fogja gondolni, hogy ez szinte ugyanaz, csak nem főzve, hanem sütve. Persze kicsit mások a hozzávalók, de az íze ugyanaz. A receptet itt találtam.


Hozzávalók:
80gr liszt
2 tojás
500gr tehéntúró
1 narancs reszelt héja
1 kávéskanál sütőpor
50gr porcukor
1 teáskanál fahéj

A fahéj és a cukor kivételével mindent tálba teszünk és alaposan összekeverjük. A masszából diónyi gombócokat formázunk. Forró olajban kisütjük. Ez csak 2-3 percet vesz igénybe és a fánkok maguktól meg fognak fordulni. Amikor mindenütt szép aranybarnák, szedjük ki papírra és csepegtessük le. Ha már nem nagyon forrók, forgassuk bele a fahéjjal összekevert porcukorba, majd fogyasszuk el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése