2015. február 15., vasárnap

Puffancsok

Egyik este rádöbbentünk, hogy elfogyott a kenyér, én meg emlékeztem erre a receptre egy könyvből (Zöldcitromos pite és gyilkosság). Megmentettük vele az estét. Vajjal megkenve, sajttal, még szalámival is lehet fogyasztani.

Hozzávalók:

4 tojás
5dl tej
1 teáskanál só
250gr liszt


Kézi habverővel verjük fel a tojásokat. Nem kell túl habosra verni. Jól keverjük bele a tejet, majd a lisztet és a sót. Keverjünk belőle sima tésztát. Ha maradnak benne kisebb lisztcsomók, nem baj.

Egy 12-es muffintepsit olajozzunk ki, majd öntsük bele a tésztát a mélyedésekbe majdnem a pereméig.

230 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig. A sütőt ne nyissuk ki közben, mert azonnal össze fognak esni. Ha megsült, vegyük ki a tepsit a konyhapultra és egy hegyes késsel szúrjuk ki a puffancsok tetejét, hogy a gőz távozhasson. Pár perc múlva borítsuk ki a kész sütiket egy kosárba és még melegen tálaljuk vajjal, lekvárral, bármilyen ízesített szendvicskrémmel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése