2015. január 1., csütörtök

Isler



Hozzávalók :

100gr darált dió
70gr porcukor
280gr liszt
csipet só
200gr vaj
1 kávéskanál fahéj

A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük egy órára. Több részletben kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra és kiszaggatjuk tetszés szerinti átmérőjű kerek formákra. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A korongoknak szép világosnak kell maradniuk.

Ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk és csokimázzal bevonjuk a tetejét. Ehhez a mennyiséghez elég egy fél tábla étcsoki, amelyet a mikróban alacsony fokozaton megolvasztok, és egy kávéskanál olajat keverek hozzá, hogy szilárduláskor ne legyen annyira kemény. Ha kibírjuk, akkor legalább egy éjszakát hagyjuk zárt dobozban, hogy a sütik megpuhuljanak, így sokkal finomabbak lesznek.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése