Hozzávalók:
1 nagy pohár tejföl (400gr)
2dl habtejszín
2db citrom leve és héja
6-8 evőkanál cukor
1 csomag babapiskóta (200gr)
pár kanál pikáns lekvár
A hideg tejszínt nem túl kemény habbá verjük. A tejfölt először kikeverjük a cukorral, hogy egy kicsit feloldódjon benne, majd hozzáadjuk a citromlevet és héjat, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Tálba rétegezzük a krémet a babapiskótákkal. Alulra piskóta, a legtetejére pedig krém kerüljön. Lefedve hűtőbe tesszük legalább 6-8 órára. Tálaláskor egy nagy kanállal adagoljuk és locsoljunk rá egy kevés igazi gyümölcslekvárt. Ha sikerül szépen szeletelni, akár az ünnepi asztalokon is megállja a helyét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése