2014. június 29., vasárnap

Meggyes kevert sütemény


A kis vad meggyfánkról szüreteltem egy kis adag meggyet, és mivel ilyenkor itt az ideje a gyümölcsös sütiknek, ez az egyszerű, de tartalmas és fűszeres sütemény kerekedett ki belőle. Hasonló a blogomon már megtalálható egyik sütihez, a Gyümölcsös lepényhez.



Hozzávalók:
Tésztához:
150gr puha vaj
100gr cukor
pici só
1 kávéskanál vanília kivonat
3db tojás
kis darabka finomra vágott friss gyömbér
60ml tej
100gr darált dió
120gr finomliszt
1 teáskanál sütőpor

A gyümölcshöz:
400gr magozott meggy
pár szál rebarbara apróra vágva
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál gyömbérpor
frissen reszelt szerecsendió


A vajat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Belekeverjük a vaníliát és a gyömbért, majd a tejet.
A száraz hozzávalókat (liszt, dió, só, sütőpor) külön tálban összevegyítjük, majd a vajas, tejes keverékkel simára keverjük.
A formát kikenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával vagy darált dióval. Beleöntjük a viszonylag sűrű tésztát és egyenletesen eloszlatjuk. A gyümölcsfeltét hozzávalóit csak összekeverjük és elosztjuk a tészta tetején.
Előmelegített sütőben 175 fokon 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése