2014. május 4., vasárnap

Padlizsános csirkemell

Remek kis könyvecském, az 1 szelet hús - 50 recept adta az ötletet ennek a finom ebédnek az elkészítéséhez.

Nem kell sok hozzávaló, csak egy kicsit időigényes. Az eredmény viszont puha omlós csirkehús, tetején a pikáns ízű padlizsánnal. Hát nálam ez tuti befutó.

Hozzávalók:
1 nagy padlizsán
4 szép szelet csirkemell
4-5db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
250gr mozzarella
bazsalikom, majoránna (friss, de a szárított is jó)
olívaolaj
só, bors

A padlizsánt megmossuk és vékonyra felszeleteljük.

A paradicsomokat szintén karikákra felszeleteljük, és hőálló tál alján elrendezzük. Megsózzuk és a fűszerekkel megszórjuk.

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, megborsozzuk. Serpenyőben forrósított 2 evőkanál olajon a hússzeletek mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük. A kisült húsokat sózzuk és a paradicsomágyra fektetjük.

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

A padlizsánszeleteket a hús sütéséből visszamaradt olajon oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük, elrendezzük a hússzeletek tetején.

A felkarikázott fokhagymát egy pici olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, éppen csak kezdjen el színesedni, akkor már jó, ha sötét barnára sül, az már keserű ízű.. Osszuk el padlizsán tetején a fokhagymát, majd borítsuk be a felszeletelt mozzarellával.

A sütőben 15 perc alatt forrósítsuk át az ételt és tálaljuk salátával, rizibizivel vagy mint én, kuszkusszal.

A kis könyvecske szerint illik hozzá a polenta is, azzal igazi mediterrán hangulatú fogást kreálhatunk az asztalra.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése