Hozzávalók: (kb 16x24cm-es tepsihez)
Tészta:
150gr vaj
2db tojás
100gr cukor
csipet só
150gr liszt
1 kiskanál sütőpor
200gr eper
150gr aszalt vörösáfonya - meggy keveréke
100ml fehér rum
Morzsa:
100gr mandula
50gr cukor
30gr vaj
30gr liszt
Az aszalt gyümölcsöket tálkába tesszük, ráöntjük a rumot és mikróban felmelegítjük. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük.
A morzsához a mandulát a cukorral késes aprítógépben nagyon simára aprítjuk. Hozzákeverjük a lisztet és az olvasztott vajat. A morzsás keveréket a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.
A 150gr puha vajat, a sót, cukrot kikeverjük a tojásokkal, majd hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet. (Itt én csaltam egy kicsit és kanalaztam a tésztába egy kicsit az áfonyáról leszűrt szép pirosra színeződött rumból.) Kivajazott, kilisztezett formába töltjük a sűrű állagú tésztát és egyenletesen elterítjük.
Megszórjuk az eperdarabokkal és a leszűrt aszalt gyümölccsel. Rámorzsoljuk a mandulás morzsát.
Előmelegített sütőben 175 fokon 35 - 40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése