Hozzávalók:
1 egész csirke
1 citrom
só, bors, rozmaring ágacskák vagy szárított rozmaring
2 egész póréhagyma
3db színes kaliforniai paprika (ha lehet, akkor különböző színűek)
100gr (1 kis üveg) fekete olívabogyó
4 evőkanál olívaolaj
A csirkét megmossuk és megszabadítjuk az esetleges nemkívánatos részektől.Tepsire helyezzük, a hasába tesszük a félbevágott citromot és 1-2 ág rozmaringot. Kívül sózzuk meg.
A póréhagymát vágjuk ujjnyi hosszú darabokra, majd hosszában is vágjuk félbe. A paprikákat csumázzuk ki és vágjuk nagyobb gerezdekre. A zöldségeket tegyük a csirke köré a tepsire. Tegyük rá a lecsepegtetett olajbogyókat, olívaolajjal locsoljuk meg a zöldséget, szórjuk meg egy kis sóval, borssal. Óvatosan forgassuk össze.
A tepsit tegyük a sütőbe 200 fokra, 1 és 1/4 órát süssük. Ezalatt megsül a csirke. A húst ellenőrizni tudjuk úgy, ha egy hegyes késsel beleszúrunk a comb legvastagabb részébe, majd ha a kiszivárgó lé tiszta, már nem véres, akkor átsült. Ennyi sütés a zöldségeknek is elég kell, hogy legyen.
Vegyük ki a csirkét egy deszkára, hagyjuk pihenni 10 percig, majd daraboljuk fel. A citromot dobjuk el. A csirkedarabokat helyezzük előmelegített tálra, szűrőkanállal szedjük át a zöldségeket a tepsiből, rendezzük el a csirke mellett. Végül a visszamaradó zamatos szaftjából kanalazzunk a csirkére.
Igazán finom puha és omlós lesz a csirkénk, ha ennél a receptnél úgy járunk el, hogy a csirkét külön sütjük meg sütőzacskóban, majd darabolás után a megsült zöldségek tetejére helyezzük és a sütőbe visszatéve grillre kapcsolunk és pár perc alatt megpirítjuk a bőrt a húsokon. Mi így készítettük és nagy megelégedésünkre szolgált az eredmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése