Egy újságban láttam egy karamellás habos pohárkrémet és megpróbáltam valami hasonlót alkotni.
Hozzávalók:
3dl habtejszín
3/4 tábla fehér csoki
2db banán
pár szem csokis keksz
10 szem vajkaramella
A vajkaramellákat kicsomagoljuk és egy kis tálkába tesszük. Pár evőkanál tejszínnel vagy tejjel mikróban megolvasztjuk. Vigyázzunk, inkább többször szakítsuk meg a melegítést, nehogy felforrva kifusson. Ha felolvadt, keverjük, amíg aránylag sima nem lesz. Tegyünk bele sót. Úgy fél kávéskanállal. Keverjük jól el és tegyük félre.
A habtejszínt felmelegítjük és felolvasztjuk benne a darabokra tördelt fehér csokit. Pár órára hűtőbe tesszük. Villával összetörünk egy banánt. A hideg fehércsokis tejszínt lágy habbá verjük, és belekeverjük a banánpürét.
Karikázzunk fel egy banánt.
Poharakba rétegezzük a hozzávalókat a következő sorrendben (vagy ahogy tetszik):
1 evőkanál banános krém
1 összetördelt csokis keksz
pár karika banán
kevés sós karamella
banános krém
keksz
banánkarikák
maradék krém
banánkarika
karamella
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése