2014. március 3., hétfő

Guinness muffin csokikrémmel és sós ropival


Ezt a receptet egy angol nyelvű oldalon találtam, ezért írom a mennyiségeket csészékben. Egyébként kiver ettől a víz, de azt mondtam magamnak, megoldom a helyzetet. És így is lett.
Nekem 8db jó magas sütim lett belőle. Szerintem a 12db-ot is megkockáztathatjuk, ha kevesebb tésztát teszünk a formákba. Ha nagy a család, készítsünk dupla adagot


1 csésze: 2dl

Hozzávalók:

Tészta:

1 csésze cukor
1 csésze liszt
fél csésze kakaópor
2db tojás
fél csésze Guinness sör vagy más fekete sör
fél csésze olvasztott langyos vaj
csipet só
fél teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vanília kivonat

Vegyítsük össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd adjuk hozzá a tojásokat, a vajat, a vaníliát és a sört. Keverjük el alaposan.

Osszuk el a tésztát a papírral bélelt muffinformákba. Tegyük a sütőbe 175 fokra. Kb. 20 perc alatt süssük meg a sütiket. Hűvös helyen hagyjuk kihűlni.







Krém:
1dl tejszín
2 evőkanál vaj
1 teáskanál olaj
150gr aprított étcsokoládé

A tejszínt a vajjal melegítsük fel, adjuk hozzá az olajat és dobjuk bele a felaprított csokit. Hagyjuk állni néhány percig, majd keverjük simára. Tegyük hűtőbe legalább egy órára. Amikor díszíteni akarjuk a sütiket, keverjük át kanállal a krémet és halmozzuk a sütik tetejére. Ne simítsuk el, így sokkal szebb.

A végén szurkáljunk sós ropi vagy perec darabokat a krémbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése