2014. február 10., hétfő

Baconos hagymás tekercs - szendvics

Ismét Good Food recepttel jövök. Blogokon is láttam már hasonlót, de most ez annyira nem hagyott nyugodni, hogy el kellett készíteni. Naponta látok érdekes recepteket a blogtársaimnál, de a magazinok, amelyeket szintén napi szinten lapozgatok, közelebb állnak hozzám és ha már valamire felfigyeltem, akkor minden egyes lapozgatásnál egyre jobban izgatja a fantáziámat.

Nagy sikere volt nálunk, szombaton ez volt a vacsora, visszafogtam magam, de a felét meg tudtam volna enni egyedül az biztos. Sokmagvas rozsos kenyérkeverékből készül, de sima fehérből is lehet.





Hozzávalók:
500gr kenyérliszt keverék (amiben már az élesztő is benne van)
300ml víz
1 teáskanál só

1 szál póréhagyma
200gr bacon
só, bors, zsálya
olaj
100gr feta sajt
200gr trappista vagy más hasonló sajt
2db tojás
kevés reszelt parmezán

A kenyérliszt keverékből a vízzel és a sóval tésztát dagasztunk és letakarva egy órát pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A bacont felaprítjuk és serpenyőben megpirítjuk. Kiszedjük egy tányérra, majd a visszamaradt zsírban megpároljuk a felkarikázott póréhagymát. Ha igényli, adjunk alá egy kis olajat. Fűszerezzük meg, majd ha már puha, hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a bacont, a felkockázott sajtokat, és a felvert tojásokat. A tojásból hagyjunk meg annyit, amivel majd a tetejét megkenjük.
A tésztát nyújtsuk ki kb 70 x 25-30 cm-es téglalap alakra. Egyenletesen terítsük el rajta a tölteléket úgy, hogy az egyik hosszanti oldalán 5cm-es sávot szabadon hagyunk. A másik oldalról kezdve tekerjük fel a tésztát, mintha csigát készítenénk. A kapott tésztahengert egy befőttesüveg vagy konzervdoboz köré formázva tegyük sütőlapra. Kenjük meg a tojással és szórjuk meg parmezán reszelékkel. Hagyjuk kelni még 20 percet.
200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük a tekercset. Ha langyosra hűlt, kezdhetjük szeletelni. Teával és friss zöldsalátával finom reggeli vagy vacsora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése