2013. december 26., csütörtök

Majonézes savanyú káposzta

Anyu kóstolta régen egy céges partin ezt a finomságot, amit most megpróbáltunk reprodukálni. Nem egy hagyományos szendvicsfeltét, de érdemes kipróbálni, szerintem sokaknak bejönne.


Pontos hozzávaló mennyiségeket nem tudok írni, mert ez is csak így érzésre készült.

Kacsazsír és olaj keverékén megpirítunk két - három marék kinyomkodott savanyú káposztát és egy nagy fej felkarikázott hagymát. Praktikus előtte a káposztát deszkán felvágni, hogy ne legyenek zavaróak a hosszú szálak. Kóstolgatva és néha megkeverve pirítsuk kb egy órán keresztül, amíg úgy érezzük, hogy a káposzta már nem nyers. Ha kihűlt, keverjünk hozzá majonézt. Jól hűtsük ki, majd tálaláskor halmozzuk kiflikarikákra, sós kekszekre, vagy egyszerűen a sonkás szendvics tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése