2013. november 23., szombat

Sárgarépás ananászos muffin

A receptet a Príma Konyha magazin egyik tavalyi számában találtam. Eredetileg egy tepsiben sült kevert tészta, de nekem most inkább muffint volt kedvem készíteni belőle.

A muffinok Télapós papírba öltöztek

Hozzávalók (18db muffinhoz):
250gr konzerv ananász
250gr reszelt nyers sárgarépa
300gr liszt
fél csomag sütőpor
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál só
4db tojás
180gr cukor
150gr vaj

Az ananászkonzervet lecsepegtetjük és apró darabokra felvagdaljuk.

A lisztet összevegyítjük a sütőporral, a fahéjjal és a sóval.

A vajat krémesre kikeverjük a cukorral és a tojásokkal. Hozzákeverjük a reszelt répát és az ananászt, majd a lisztes keveréket.

A tésztát papírral bélelt muffinsütő tepsibe kanalazzuk és 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük az állagát.

Krém:
70gr puha vaj
80gr porcukor
1 csomag vaníliáscukor
150gr mascarpone

A hozzávalókat tálba mérjük és robotgéppel pár perc alatt egynemű krémet keverünk. A krémet jól kihűtjük és a már hideg süteményekre kenjük.

A sütiket tároljuk hűvös helyen.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése