Hozzávalók:
Sült libacombokhoz:
személyenként 1 db libacomb
5-6 gerezd fokhagyma
majoranna, só, bors
A libacombokat megmossuk és a nemkívánatos dolgokat eltávolítjuk a bőréről. Én a nagyon hájas részeket is levágtam róla és hozzátettem a kacsahájhoz, így jobban ki tudott sülni a sok zsír. A combokon a bőrt vagdossuk be, így jobban átjárja a fűszer és a zsír is jobban kisül. Sóval, borssal és majoránnával dörzsöljük be a húst és fektessük sütőedénybe. Öntsünk alá egy deci vizet és dobjuk rá a fokhagymagerezdeket héjastól. 150 fokos sütőben süssük 2 órán keresztül, közben egyszer fordítsuk meg. Én a végén, amikor a hús már puha volt, grill üzemmódra kapcsoltam a sütőt és pár perc alatt ropogósra pirítottam a bőrét.
Káposzta:
1 kg káposzta (lila és fehér vegyesen)
1db vöröshagyma
pár evőkanál kacsa vagy liba zsír
vörösborecet
só
egész és őrölt kömény
cukor
A káposztát vékony szálasra felvágjuk a hagymával együtt serpenyőbe tesszük. Rászórjuk a sót, a köményt ízlés szerint és 1 evőkanál cukrot. Meglocsoljuk 1-2 evőkanál vörösborecettel, fél deci vízzel és rákanalazunk olvasztott zsírt. Jól összekeverjük és közepes lángon elkezdjük pirítani fedő alatt. Gyakran megkevergetve puhára pároljuk. A vége felé a fedőt már nem tesszük rá, hogy az esetlegesen keletkezett leve elpárologjon. Kóstolgassuk is szaporán, hogy elég ecetes, édes, vagy épp elég fűszeres-e.
Karfiolos
burgonyapüré:
2 nagyobb
burgonya
2 nagy
karfiolrózsa
só
frissen reszelt szerecsendió
1 evőkanál vaj
2-3 evőkanál
tejföl
fél deci tej
(elhagyható)
sült
fokhagymagerezdek
A megpucolt
burgonyát és a karfiolrózsákat együtt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és
félretesszük pár percre. A libahús mellett sült fokhagymagerezdek héjából
kinyomjuk a krémes belsejét és hozzáadjuk a krumplihoz. Rátesszük a vajat is és
krumplitörővel összetörjük. Jól kikeverjük a tejföllel és a tejjel és a frissen
ráreszelt szerecsendióval.
Tálaljuk a libacombot a káposztával és a burgonyapürével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése