2013. november 17., vasárnap

Joghurtos padlizsán

Nem emlékszem már, hogy honnan jött ez az ötlet, biztos a TV-ben láttam valahol. Amikor először elkészítettük, hanyatt estem tőle. Nem a legszebb kaja, de nagyon finom!

Hozzávalók (4személyre):
2db padlizsán (kb. 800gr)
só, kakukkfű
2-3 dl natúr joghurt
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
pár kanál olívaolaj
2 cikk fokhagyma

A padlizsánokat kockákra vágjuk és sütőpapírral borított tepsire terítjük. Sóval és kakukkfűvel fűszerezzük és meglocsoljuk pár kanál olívaolajjal. Kézzel összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a fűszer és az olaj. Sütőben fél óra alatt puhára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Egy salátástálban összekeverjük a joghurtot a majonézzel és a mustárral, a zúzott fokhagymával. Beleforgatjuk a kihűlt padlizsánt. Kóstoljuk meg, és ha kell adjunk még hozzá sót vagy majonézt. Fogyasztásig pár órát hűtsük, hogy összeérjenek az ízek.

Sült húsokhoz ajánlom, de egy szelet pirítóssal is isteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése