Hozzávalók (9db-hoz)
400gr készen kapható leveles tészta
3db alma
2 evőkanál barna cukor
Az almákat kicsumázzuk és vékony szeletekre vagy kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük a cukorral és pár perc alatt megpároljuk, éppen csak egy kicsit puhítunk rajta, nem kell szétfőzni. Tegyük félre, hogy hűljön.
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra és daraboljuk fel nagyjából 10x20cm-es lapokra.
Egy tojást verjünk fel egy tálkában.
Az almatöltelékből halmozzunk a tésztadarabok egyik felére, a tésztaszéleket kenjük meg a tojással, majd hajtsuk a töltelékre a másik fele tésztát, hogy négyzet alakú süteményeket kapjunk. A széleket jól nyomkodjuk össze, hogy összeragadjanak a tojástól. A sütemények tetejét is kenjük meg a felvert tojással, majd villával szúrkáljuk meg párszor, hogy távozhasson a gőz a belsejéből.
200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süssük meg a sütiket, majd még forrón szórjuk meg porcukorral. Még melegen is ehetjük, de szerintem finomabb, ha kihűlt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése