2013. november 9., szombat

Almás-hagymás serpenyős máj

Nagyon régóta szemezek ezzel a recepttel és most végre elkészítettem. Minden volt hozzá itthon, és nagyon gyorsan kész lett. Tegnap ez volt a vacsink.

Hozzávalók (2 személyre):
30-35 dkg csirkemáj
3db kisebb alma
1 nagy lilahagyma
fél deci száraz fehér vagy rosé bor
szárított zsálya, só, bors, olaj



A csirkemájat megtisztítjuk. Hagyjuk nagyobb darabokban. A hagymát és az almát vágjuk cikkekre.

Az olajon futtassuk meg a zsályát, majd dobjuk rá a hagymát és a májdarabokat. Borssal fűszerezzük és öntsük alá a bort. Rázogatva nagy lángon süssük. Amikor már majdnem megfőtt a máj, adjuk hozzá az almadarabokat és sózzuk meg. Itt már tényleg csak pár percig pirítsuk tovább, amíg a máj meg nem főtt. Friss kenyérrel vagy burgonyapürével tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése