2013. október 29., kedd

Svéd citromtorta

Gasztromanó blogja lassan 1 éves, és ez alkalomból gratulálok neki. Nagy rajongótábora lett ilyen rövid idő alatt. Ezzel a recepttel a Blogszülinapi játékára szeretnék jelentkezni.

Azért választottam ezt a sütit, mert imádom a citromot, és imádom a jó tömény, ragacsos, nem száraz tésztákat. A végeredmény igazán kellemesre sikeredett, pont olyan lett, amire számítottam. Köszönöm a receptet Manónak.

A receptet és a leírást csak kimásoltam, mert nem változtattam rajta semmit.

Hozzávalók:

  • 150 margarin vagy vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 10 dkg liszt
A margarint felolvasztjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromlevet, és a citromhéjat. Felváltva belekeverjük a margarint, és a lisztet. Egy kivajazott-kilisztezett 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 150 fokon 35 percig sütjük. Akkor jó ha ragacsos, szóval ne süssük tovább.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése