Hozzávalók:
200gr szikkadt kenyér vagy bagett
6dl tej
1 csomag vaníliáscukor vagy 1 teáskanál vanília kivonat
50gr mazsola
1 tábla étcsokoládé (100gr)
100gr kakaós keksz (Győri Édes kakaós) ledarálva
100gr aprított mandula vagy dió
2db tojás
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
csipet só
70gr cukor
1 teáskanál sütőpor
Elkészítése:
A kenyérszeleteket tálba kockázzuk, hozzáadjuk a mazsolát és a diót vagy mandulát és leöntjük a forró tejjel, amelyet ízesítettünk a cukorral, vaníliával és a sóval. Állni hagyjuk egy órát. Megolvasztjuk a csokit a mikróban. Hozzáadjuk az áztatott kenyérhez a darált kekszet, az olvasztott csokit, a sütőport, a fűszert és a tojásokat. Jól átkeverjük, hogy egyenletesen eloszlassuk az alapanyagokat.
Kivajazott formába öntjük a keveréket és elsimítjuk.
175 fokos sütőben légkeveréssel egy órát sütjük. Hidegen tálaljuk. Megszórhatjuk egy kis porcukorral is a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése