Ez egy kellemes őszi saláta, szép színekkel, amik felvidítanak. Én most grillkolbászt sütöttem hozzá, de szerintem bármilyen sült húshoz illik.
Hozzávalók:
Fél sonkatök (sütőtök)
10 szem aszalt sárgabarack
1 nagyobb fehér főzőhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2dl quinoa
só
fél citrom leve
1 marék tökmag
1 dl natúr joghurt
1ek tahini (nálam ez kimaradt)
A sütőtököt megtisztítjuk és felkockázzuk, a hagymát meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy evőkanál olajjal összeforgatjuk. Tűzálló tálban a sütőben addig sütjük, amíg puha nem lesz. Közben egyszer - kétszer keverjük át.
Az aszalt barackot felaprítjuk.
A quinoát kétszeres térfogatú vízben feltesszük főni. Miután a levét mind felszívta, zárjuk el a gázt és még hagyjuk fedő alatt állni egy kicsit. A kész quinoát tegyük át egy salátástálba, öntözzük meg citromlével, egy kanál olajjal és sózzuk meg. Keverjük hozzá a barack darabokat és lazán forgassuk bele a hagymás sült tököt. Szórjuk meg tökmaggal vagy más magokkal, amit szeretünk.
A joghurtot keverjük el egy evőkanál citromlével és a tahinivel, (ha van otthon nálunk ilyesmi). Tálaláskor locsoljuk meg az ételünket a joghurttal, ami kellemesen ellensúlyozza a sült tök édes ízét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése