2013. szeptember 25., szerda

Sütőtökös - barackos quinoa

Nagyon szimpi nekem ez a quinoa. Akárcsak a kuszkusz. Majdnem olyan hamar elkészül. Mire észbe kapsz, már meg is főtt. A quinoát érdemes valamilyen pohárral kimérni és kétszeres mennyiségű vízben kell megfőzni. A receptet a Good Food magazin 2013. szeptemberi számában találtam. Persze nem pontosan a recept szerint készült, mert az eredeti receptben tahini is van, és ő még  nem állandó tartozéka a konyhánknak, de majd egyszer kipróbálom.


Ez egy kellemes őszi saláta, szép színekkel, amik felvidítanak. Én most grillkolbászt sütöttem hozzá, de szerintem bármilyen sült húshoz illik.


Hozzávalók:
Fél sonkatök (sütőtök)
10 szem aszalt sárgabarack
1 nagyobb fehér főzőhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2dl quinoa

fél citrom leve
1 marék tökmag 
1 dl natúr joghurt
1ek tahini (nálam ez kimaradt)

A sütőtököt megtisztítjuk és felkockázzuk, a hagymát meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy evőkanál olajjal összeforgatjuk. Tűzálló tálban a sütőben addig sütjük, amíg puha nem lesz. Közben egyszer - kétszer keverjük át.

Az aszalt barackot felaprítjuk.

A quinoát kétszeres térfogatú vízben feltesszük főni. Miután a levét mind felszívta, zárjuk el a gázt és még hagyjuk fedő alatt állni egy kicsit. A kész quinoát tegyük át egy salátástálba, öntözzük meg citromlével, egy kanál olajjal és sózzuk meg. Keverjük hozzá a barack darabokat és lazán forgassuk bele a hagymás sült tököt. Szórjuk meg tökmaggal vagy más magokkal, amit szeretünk.

A joghurtot keverjük el egy evőkanál citromlével és a tahinivel, (ha van otthon nálunk ilyesmi). Tálaláskor locsoljuk meg az ételünket a joghurttal, ami kellemesen ellensúlyozza a sült tök édes ízét.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése