Véletlenül láttam meg ezt a márványsajt receptet, a megszokott márványsajtos kekszemet akartam megsütni, de úgy döntöttem, most kipróbálom ezt. Finom lett, de a régi jobban ízlett. Lehet, hogy csak a sajt volt más benne, nem tudom. Persze ez ne riasszon el senkit, hiszen ez egy gyors, finom, egyszerű recept és szerintem másféle sajtokkal is működik.
Hozzávalók:
80gr vaj
100gr liszt
1 evőkanál kukoricadara
80 - 100gr márványsajt
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál só
A hozzávalókat egymás után egy tálba kimérjük és összegyúrjuk. Nem kell sokáig gyurmiszolni, az se baj, ha nem lesz teljesen homogén, és kisebb - nagyobb sajtdarabkák maradnak benne. Tetszőleges vastagságú hengert formázunk a masszából és egy órára betesszük a hűtőbe, hogy megkeményedjen. Fél centi vastag szeleteket vágunk a hengerből éles késsel, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Van hasonló receptem, de ez azért kicsit más összetevőjű és nagyon megtetszett!
VálaszTörlésKöszi, finom és ropogós, a kukoricadarától. Aki szeret ropogtatni, szeretni fogja ezt is.
VálaszTörlés