Hozzávalók a csirkéhez:
1 csirke
1 citrom
só, bors, kapor
babérlevél
4-5 gerezd fokhagyma
1-2 paradicsom
1 vöröshagyma
A csirkét megtisztítjuk, kívül-belül bedörzsöljük a fűszerekkel és a citrom levével, a kinyomkodott citromot babérleveleket a csirke hasüregébe tesszük. Mellé dobáljuk a héjas fokhagymagerezdeket, a negyedelt paradicsomot és a karikára vágott hagymát. Lefóliázott tepsiben betesszük 200 fokos sütőbe és 1 órát sütjük. Ezután levesszük az edény tetejét vagy a fóliát és hagyjuk, hogy a bőre megpiruljon.
Hozzávalók a salátához:
2 nagyobb padlizsán
2 evőkanál fenyőmag
2 hagyma
olaj, só bors
1 kis pohár natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
A padlizsánt felkarikázzuk, ecset segítségével kicsit megolajozzuk a szeletek mindkét oldalát, sózzuk és borsozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezve megsütjük. Tálra tesszük a szeleteket. Közben egy kis olajon megpirítjuk a hagymát és a fenyőmagot. Sózzuk és borsozzuk ezt is, majd a sült padlizsánra halmozzuk. A joghurtba belekeverjük a zúzott fokhagymát és meglocsoljuk vele a zöldségeket. Langyosan fogyasztjuk a sült csirkéhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése