2013. szeptember 6., péntek

Fenyőmagos padlizsánsaláta sült csirkével

Imádom a padlizsánt és ez most nagyon finom lett. Tökéletes szombati családi ebéd. Az eredeti receptet itt találtam. Régebben már készítettem citromos fokhagymás csirkesültet, az is nagyon finom, de ez egy kicsit különlegesebb lett a kapor miatt. A padlizsán elkészítési módján kicsit változtattam, hogy ne legyen nagyon olajos.



Hozzávalók a csirkéhez:
1 csirke
1 citrom
só, bors, kapor
babérlevél
4-5 gerezd fokhagyma
1-2 paradicsom
1 vöröshagyma

A csirkét megtisztítjuk, kívül-belül bedörzsöljük a fűszerekkel és a citrom levével, a kinyomkodott citromot babérleveleket a csirke hasüregébe tesszük. Mellé dobáljuk a héjas fokhagymagerezdeket, a negyedelt paradicsomot és a karikára vágott hagymát. Lefóliázott tepsiben betesszük 200 fokos sütőbe és 1 órát sütjük. Ezután levesszük az edény tetejét vagy a fóliát és hagyjuk, hogy a bőre megpiruljon.





Hozzávalók a salátához:
2 nagyobb padlizsán
2 evőkanál fenyőmag
2 hagyma
olaj, só bors
1 kis pohár natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma



A padlizsánt felkarikázzuk, ecset segítségével kicsit megolajozzuk a szeletek mindkét oldalát, sózzuk és borsozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezve megsütjük. Tálra tesszük a szeleteket. Közben egy kis olajon megpirítjuk a hagymát és a fenyőmagot. Sózzuk és borsozzuk ezt is, majd a sült padlizsánra halmozzuk. A joghurtba belekeverjük a zúzott fokhagymát és meglocsoljuk vele a zöldségeket. Langyosan fogyasztjuk a sült csirkéhez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése