Hozzávalók:
Tészta:
100gr étcsokoládé és 100gr eperkrémes töltött csoki (vagy simán csak 200gr étcsoki)
140gr vaj
pici só
300gr dió vagy mogyoró (ebből 250gr darált és a többit csak durvára vagdalva)
60gr kétszersült vagy jó száraz pirítós kenyér
60gr kétszersült vagy jó száraz pirítós kenyér
4db tojás
150gr cukor
1 teáskanál sütőpor
Krém:
2dl habtejszín
100gr étcsoki
Ahogy én készítem:
A vajat és a csokit a cukorral egy mikrózható edénybe tesszük és megolvasztjuk egy kicsit, csak annyira, hogy ne forrósodjon fel, azaz kenhető állagú legyen a csoki és fakanállal jól keverjük ki simára. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Reszeljük bele a kétszersültet, adjuk hozzá a diót és a sót, sütőport. Jól keverjük ki a tésztát, majd öntsük kivajazott tortaformába (23cm). Süssük meg előmelegített sütőben 160 fokon 1 óra alatt.
Amikor kisült a tészta, vegyük le róla a karimát és hagyjuk kihűlni. Ezalatt készítsük el a krémet.
100gr darabokra tört étcsokit a mikróban olvasszunk meg. Mivel most nincs mellette vaj, vigyázzunk, hogy csak közepes fokozaton legyen, nehogy túl forró legyen és megégjen. Inkább többször nyissuk ki a mikrót és ellenőrizzük. Ha már kenhető a csoki, apránként keverjük hozzá a szobahőmérsékletű habtejszínt. Egy jó sűrű krémet kapunk, melyet legalább egy órára beteszünk a hűtőbe. Ha már hideg, géppel verjük fel, hogy szép krémes legyen (ez nekem most nem jött össze, látszik is a képen, hogy túlvertem a habos csokit és darabos lett). A kihűlt torta tetejét és oldalát vonjuk be a csokis krémmel. Szórjunk a tetejére aprított diót vagy mogyorót és egy kevés porcukrot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése