2013. június 24., hétfő

Epres - rebarbarás ropogós lepény

Szinte minden nap tudtam szedni egy jó literes edény epret az elmúlt hetekben. Az elkészült epres sütik egyike lett ez a pite. 

Hozzávalók:

2-4 szál tisztított rebarbara
400gr tisztított eper
200gr darált dió
200gr liszt (lehet teljes kiőrlésű is)
150gr cukor
1 tojás
200gr vaj
1 teáskanál sütőpor
2 teáskanál fahéj


A vajat mikróban megolvasztjuk (vagy ha nagyon puha akkor ettől eltekinthetünk), majd hozzákeverjük a cukrot, tojást, diót, lisztet, fahéjat és a sütőport. Kapcsos formába egyenletesen belenyomkodjuk a tészta felét. Kirakjuk darabolt rebarbarával és eperrel, majd a tészta másik felét megpróbáljuk nagyjából egyenletesen a gyümölcs tetején elosztani, nem baj, ha nem lesz szép sima és pár helyen esetleg kikandikál az eper. Előmelegített sütőben 150 fokon 1 órát sütjük. Ha hidegen tálaljuk, a tetejét megszórhatjuk kevés porcukorral. Még melegen is megkóstolhatjuk, de ha kihűlt, még finomabb. Más gyümölcsökkel is ki fogom próbálni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése