2013. április 8., hétfő

Csokis csiga

A kakaós csiga helyettesítője ez nálam. Azt ugyanis annyira nem szeretem, étcsokoládéval töltve szerintem sokkal jobb. Itt most többféle lisztből készítettem a tésztát, mert a felbontott csomag kukoricalisztet nem szeretném sokáig tárolni. Természetesen csak finomlisztből is elkészíthető, az eredeti recept is abból van, de én szeretek kísérletezni és ez most nagyon bejött.

Hozzávalók:
350gr finomliszt
100gr kukoricaliszt
150gr rétesliszt
50gr olvasztott vaj
2 tojás
1 tasak szárított vagy 20gr friss élesztő
50gr cukor
3,5dl tej
1 kávéskanál só

A tejet meglangyosítjuk és az élesztőt feloldjuk benne. Az összes többi hozzávalót egy tálba kimérjük és az élesztős tejjel sima tésztát gyúrunk. A tésztában a kukoricaliszttől érezhetőek lesznek a nagyobb szemcsék, de majd ezek jól megszívják magukat nedvességgel és egy igazán könnyű, lágy tésztát kapunk, ami ennek ellenére nem lesz ragacsos. Letakarva meleg helyen kelesztjük egy órát.

Töltelék:
200gr étcsoki
100gr nagyon puha vaj

A csokit apró kockákra aprítjuk és a puha vajba keverjük.

A tésztát átgyúrjuk, majd vékony téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a csokis vajjal. Feltekerjük és két centi vastagságú szeleteket vágunk belőle, amelyeket vajjal kikent tepsibe helyezünk. Fél órát még hagyjuk pihenni, majd a hideg sütőbe tesszük. A sütőt 175 fokra állítjuk be és kb 35 perc alatt készre sütjük a csigákat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése